Flos

Flos on italialainen merkki, joka edustaa korkeaa laatua ja innovatiivista designia. ”Flos” tarkoittaa itse asiassa kukkaa latinaksi, ja koko yritys puhkesi kukkaan vuonna 1962 italialaisesta kaupungista, Meranosta. Flos on Dino Gavinan ja Cesare Cassinan perustama, muutamien huonekaludesignien jälkeen yritys löysivät polkunsa valaistusdesignista.
60-luvun aikana Flos vakiinnutti asemansa italialaisessa valaisinmaailmassa, ja valaisimet kuten Arco, Snoopy ja Jucker  asettivat Flosin maailmankartalle ja nämä valaisimet ovat edelleen erittäin suosittuja  edelleen tänä päivänä.

Vuonna 1972 useaa Flos valaisin oli näyttelyssä Momassa – Museum of Modern Art New York – ja
I 1972 blev flere Flos lamper udstillet på Moma – Museum of Modern Art i New York – ja tämä osoitti hyväksynnän Flosin taiteelle, designille ja korkealle laadulle.

80-luvun aikana Philippe Starck ja useampi muu jännittävä suunnittelija Flosille, millä oli erittäin suuri merkityksen yritykselle. Lahjakas Philippe Starck onkin yrityksen usean tunnetun valaisimen takana, esimerkkeinä Gun, Romeo Moon, Miss K, K-Tribe ja AK47, jotka ovatkin joitakin Flosin myydyimpiä valaisimia. Yksi hänen viimeisimmistä valaisimistaan – Miss Sissy – oli yksi ensimmäisistä kevyemmistä ja pienemmistä valaisimista, jota mytin yli 8000 kappaletta 10 päivän sisällä sen lanseerauksesta.
Vuosituhannen vaihteessa fokus oli LED-valaistuksessa, Flos luonnollisesti oli mukana alusta saakka kehittämässä ja suunnittelemassa uutta valaistusta.

Flos jatkaa kehittymistä edelleen, ja vaikka yrityksellä on vuosia takana on Flosilla edelleen täysi fokus kehityksessä ja uusissa ideoissa. Flos tekee yhteistyötä nousevien suunnittelijoiden, kuten Konstantin Grcicin ja Nendon kanssa kunnioittaen samalla Flosin perinteitä ja korkeita ja laatuvaatimuksia, luoden edelleen kauniita ja innovatiivisia valaisimia.

Flos jatkaa täydellä teholla ja on takuulla tulevaisuudessakin iso osa valaisinmaailmaa, niin kotimaassaan Italiassa, kuin muuallakin maailmassa.