SECTO - SUOMALAINEN SUPERBRÄNDI

Secto on suomalaista parhaimmillaan! Tuula Juséliuksen vuonna 1995 perustama Secto etsi suunnittelijaa, joka toisi hänen visionsa kestävistä paikallisesti valmistetuista valaisimista eloon.

Perustajan ja suomalaisen suunnittelijan Seppo Kohon tapaaminen osoittautui todelliseksi unelmien yhtälöksi, jonka tuloksena syntyi ensimmäinen huonekalumallisto, joka oli valmistettu suomalaisesta puusta. Ostajat olivat kiinnostuneita ja tiedustelivat samantyylisten valaisimien perään, jolloin Secton ensimmäinen valaisinkokoelma sai alkunsa.

Vaikea tehtävä


Seppo Koho tuotti itse riippuvalaisimen prototyypin, nähdäkseen, että materiaali on juuri se oikea. Vaikeaksi haasteeksi kuitenkin osoittautui löytää tehdas, joka pystyisi tuottamaan suuria määriä. Löydettyään hienopuuseppä Heikki Saastamoisen he pystyivät varmistamaan laajan tuotannon, edelleen käsintehtynä ja laatu huippuluokkaa!

Mutta maailma ei ollut vielä 90-luvulla valmis suomalaisiin puuvalaisimiin, Secton oli todella vaikea saada jälleenmyyjät vakuutettua, että valaisinta saataisiin myytyä. Onneksi oli joitakin jälleenmyyjiä, jotka uskoivat valaisimeen ja valaisin saatiin ulos kauppoihin.

2000-luvun alussa Secto luopui huonekaluista ja keskittyi nyt kokonaan valaisimiin. Seppo Koho kehitti kuuluisat valaisimet Octo, Victo, Puncto, Kontro, Owala, Aspiro, Petite, Varsi ja viimeiseksi veistoksellisen Teelo pöytävalaisimen. Pieni tehdas Heinolassa kasvoi nopeasti ja tänä päivänä heillä on yli 20 työntekijää ja nykyään tehtaan omistaa Secto.


Octo 4240


Nykyään eniten myydyin valaisin on Octo Riippuvalaisin, jota on saatavilla useissa ei väreissä. Yksinkertaisella, mutta samanaikaisesti uskomattoman jännittävällä lookillaan valaisin sopii täydellisesti moderniin kotiin ja pohjoismaiseen tyyliin.

Valonlähde on piilossa valaisimen yläosassa, jotta valo ei häikäise tai katsojan ei tarvitse nähdä rumaa polttimoa. Valaisimessa fokus on kauniissa käsityössä ja upeassa valaistuksessa.

Erinomainen käsityötaito jatkuu


Secto valaisimia kopioidaan tänä päivänä kaikilla mahdollisilla tavoilla, mutta Secto uskoo, että kuluttajat tunnistavat massatuotannon ja aidon suomalaisen käsintehdyn valaisimen toisistaan ja ymmärtävät näiden arvon. Tästä syystä Secto jatkaa tuotannon ylläpitämistä Suomessa käyttäen paikallista puuta ja palkaten paikallisia käsityöläisiä.

Tänä päivänä Secto valaisimet ovat yksi meidän myydyimpiä valaisimiamme ja uusia malleja ilmestyy säännöllisesti.

Löydät kaikki kauniit Secto valaisimet täältä