VERPAN – SUUREN SUUNNITTELIJAN PARHAAT TYÖT


Verpan on tanskalainen designfirma, joka edustaa korkealaatuista ja erilaista muotoilua. Verpan tuottaa Verner Pantonin suunnittelemia valaisimia ja monia kauniita vanhoja malleja, kuten Globe, Fun, Wire ja Pantop.

Verpan työskentelee läheisesti Verner Pantonin lesken Marianne Pantonin kanssa, ja kaikki tuotteet, jotka siirtyvät tuotantoon, on ensin sovittu hänen kanssaan. Valaisimien tuotanto alkoi vuonna 2003 ja vuonna 2010 Verpan aloitti myös Verner Pantonin suunnittelemien huonekalujen tuotannon.
Suurissa jalanjäljissä

Suurissa jalanjäljissä

Pääkonttori ja showroom sijaitsevat Tanskassa, Horsensissa, missä myös Frandsenin päätoimipaikka sijaitsee.
Ja itse asiassa, Frandsenin Benny Frandsen omistaa Verpanin. Benny Frandsenin poika Peter on myös mukana perheyrityksessä, sillä hän on Verpanin johtaja.

Verner Panton syntyi vuonna 1926 ja arkkitehti-tutkinnon jälkeen, hän suunnittelija linjan Arne Jacobsenin ja Wegnerin kanssa, mutta omasi aivan toisenlaisen muotokielen. Siinä missä muut osoittivat rakkauttaan luonnolliseen designiin, otti Verner Panton aivan toisenlaisen linjan, ja tämä oli kyseisen aikakauden ainut suunnittelija, joka suunnitteli huonekaluja muovista ja akryylista. Monet hänen huonekaluistaan ovat saavuttaneet kulttistatuksen, ja niitä tuotetaan edelleen tänä päivänä.
Fantastinen Globe

Fantastinen Globe

Myydyin Verpan tuote on fantastinen Globe –valaisin, joka on suunniteltu vuonna 1969 saksalaisia huonekalumessuja varten. 6 vuotta tämän jälkeen valaisin pääsi tuotantoon, jonka jälkeen valaisimesta tuli nopeasti suuri menestys. Yksinkertainen, mutta samalla erittäin pitkälle kehittynyt valaisin riippuu monissa kodeissa ympäri maailman.

Löydät Globe –valaisimet täältä!

Verpan jatkaa täydellä nopeudella

Verpan jatkaa Verner Pantonin kauniiden valaisimien ja huonekalujen tuottamista, jotta me voimme nauttia nyt ja tulevaisuudessa hänen luovista teoksistaan.

Verner Panton oli erittäin tuottelias mies kuolemaansa vuonna 1998 saakka, joten monet hänen designeistaan eivät ole vielä nähneet päivän valoa, mutta Verpanin avulla niiden aika vielä tulee.