Silhuet Riippuvalaisin - Kunnianosoitus suunnittelijalle Jo Hammerborg

21. syyskuuta 2020
Silhuet Riippuvalaisin - Kunnianosoitus suunnittelijalle Jo Hammerborg
Kaunis Silhuet Riippuvalaisin on tunnettu sen pehmeistä kurvikkaista muodoista. Valaisimen on suunnitellut Jo Hammerborg vuonna 1977, ja valaisin uudelleen lanseerattiin vuonna 2020 Fritz Hansenin toimesta. Uudelleenlanseeraus tapahtui palkitun suunnittelijan 100-juhlavuoden kunniaksi.  Valaisimesta löytyy näin Hammerborgin nimikirjoitus ja erityinen 100-vuotis merkintä kaiverrettuna varjostimen sisäpuolelle.  

Valaisimen muotoilu vaatii ehdotonta tarkkuutta, ja sen tekeekin käsin parhaimmat käsityöläiset. Tästä syystä valaisimen pinnoissa voi olla pieniä eroavaisuuksia, mikä on myös osa valaisimen uniikkia designia.  Valaisin on valmistettu messingistä - saatavilla harjattuna tai kiillotettuna versiona. Ajan myötä messinki saa luonnollisen patinan ja muuttaa luonnetta. Messingin patinoituminen on “uusi musta” sisustuksessa ja valaisin ei näin ollen tarjoa ainoastaan lämmintä valoa, vaan myös uniikin ja persoonallisen ilmeen kotiin.


Jo Hammerborg


Jo Hammerborg oli selkeä ideoija, joka koko elämänsä ajan keksi ja kehitti ideoita, ja se olikin hänen todellinen intohimonsa. Hän kasvoi Tanskassa Randersin kupeessa, jossa hän myös sai hopeasepän koulutuksensa, opiskelija taideakatemiassa ja työskenteli hopeaseppä Georg Jensenille. Hänet palkattiin Fog & Mørup yrityksen designjohtajaksi vuonna 1957, jossa hän työskentelikin vuoteen 1980 saakka.  

Yksityiselämässään Jo Hammerborg oli aktiivinen ja monipuolinen urheilija, joka työnsä ohella muun muassa oli pioneeri laskuvarjohypyn ja lentämisen osilla. Traagisesti hänen suuri intohimonsa laskuvarjohyppyyn johti hänen kohtalokseen, 62-vuoden iässä hän joutui onnettomuuteen, joka johti hänen kuolemaan.

Voit tilata valaisimen täältä sekä kiillotettuna ja harjattuna versiona!