Panthella Pöytävalaisin uudessa koossa ja uudella viimeistelyllä

4. tammikuuta 2021
Panthella Pöytävalaisin uudessa koossa ja uudella viimeistelyllä
Vuonna 2021 tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Verner Panton suunnitteli suositun Panthella Pöytävalaisimen. Louis Poulsen juhlistaa tätä lanseeraamalla uuden koon, sekä samalla uuden messinkimetalloidun pintakäsittelyn.  

Verner Panton halusi aikanaan luoda valaisimen, joka toimisi tilassa aivan kuten veistos, mutta samalla omasi valaisimen funktion. Hän onnistui tässä tavoitteessaan, hän loi valaisimen varjostimen sisäosa ja jalka heijastivat valoa 360 asteen kulmassa tilaan. Valaisin jatkaa suosiotaan, ollen Verner Pantonin yksi suosituimmista valaisimista ja aivan kuten uudet versiot, sopii ne täydellisesti ajan sisustustrendeihin.

Panthella 320 Pöytävalaisin

Vuonna 1971 suunnitellun Panthella valaisimen korkeus on 58 cm ja halkaisija 40 cm. Vuonna 2016 Panthella MINI sai maailman ensi-iltansa, korkeudella 33,5 cm ja halkaisijalla 25 cm. Tämä uusi Panthella 320 pöytävalaisin on, kuten Louis Poulsen sen ilmaisee, täydellinen keskikoko näistä; korkeus 43,8 cm ja halkaisija 32 cm.

Messinkimetalloitu Panthella

Samanaikaisesti valaisimesta julkaistaan myös uusi viimeistely; messinkipintainen metalli peiliefektillä. Tämä lämmin sävy on kaiku Verner Pantonin muotoilun ajatukseen, jossa design luo tilaan iloa ja erottuvaa leikkisyyttä. Metallinen viimeistely ansiosta Panthella voi kehittää toiminnallisuuttaan ja luoda hehkuvia heijastuksia ja syvyyttä, sekä samanaikaisesti korostaa valaisimen orgaanisia muotoja luoden vahvan ilmaisun.  

Löydät uudet Panthella valaisimet täältä